Hem > SWINX ScanLev > Vanliga frågor > Lägga till eller ta bort fakturabild på en faktura

Lägga till eller ta bort fakturabild på en faktura

Det finns flera möjligheter att ändra en fakturas bild/bilder i SWINX ScanLev.  Fakturan kan bestå av en enstaka bild, flera bilder eller en fil med bilder. Bilderna i en fil är alltid sidnumrerade. 

Man kan välja mellan alternativen:

  • Lägga till bild
  • Ta bort bild
  • Både lägga till och ta bort bild på en och samma faktura

 

Lägga till bild/bilder eller bildfil

Det går att lägga till en eller flera fakturabilder till en registrerad faktura, oavsett fakturans status, även om fakturan är överförd till affärssystemet.

1. Börja med att se till så den bild, bilder eller bildfil som ska läggas till på fakturan, finns i mappen Ej registrerade. Bilden/bilderna ska alltså importeras och ligga som oregistrerat, precis på samma sätt som när man ska registrera nya fakturor.

 

2. Därefter går man in på den fakturan som man vill lägga till bild/bilder på.

 

3. Välj Lägg till i fältet Bilder.

 

4. Beroende på vilken status som fakturan har, så visas en varningsruta. Välj Ja för att fortsätta.

 

5. Mappen Ej registrerade öppnas. Markera den/de bilder som ska läggas till och välj OK. Om det är flera bilder som skannats ihop till en fil, så läggs hela filen till på fakturan. Bilderna i filen är sidnumrerade och märkta med t ex Sida 1 av 2.

 

6. Spara fakturan. Gå ut från fakturan och in på den igen för att ändringen på fakturan ska gå igenom.

Nedan exempel visar att det först finns en bild på fakturan och sen, när man valt att lägga till en bildfil. Sidnumreringen på bilderna i filen ändras inte.

          

 

 

Ta bort bild/bilder eller bildfil

Man kan ta bort bild/bilder eller bildfil om fakturan har status Registrerad, Godkänd, Vilande eller Makulerad. Gäller även fakturor med status Delgodkänd och Delattesterad.

Om fakturan istället har status Attesterad eller Klar får man först radera attesten, eftersom man genom attesten delvis låser fakturan för redigering.

En faktura som har status Överförd kan man normalt inte redigera. Då måste man kontakta SWINX-supporten för att få en PIN-kod så att man kan låsa upp fakturan.

1. Börja med att gå in på fakturan och kontrollera statusen. Om fakturan har status t ex Registrerad eller Godkänd, gå vidare till punkt 2.

Om statusen är Attesterad eller Klar, så får man först radera attesten, det görs under fliken Spårning inne på fakturan. Markera den rad som avser attesten och tryck på Delete-tangenten, raden raderas direkt. Spara fakturan och gå tillbaka till fliken Kontering. Tänk på att fakturan nu fått ny status och måste attesteras igen, vi rekommenderar att man gör en notis på fakturan - om anledningen till ny attest!

 

2. Markera den miniatyrbild som ska tas bort, det går även att markera flera bilder. Om fakturan består av en bildfil så kommer hela filen tas bort. Se till att det är minst en bild eller fil kvar, eftersom en faktura inte kan vara helt utan bild.

 

3. Välj Radera i fältet Bilder.

 

4. Spara fakturan. Gå ut från fakturan och in på den igen för att ändringen på fakturan ska gå igenom.

 

5. Bilden/bilderna som raderats har nu flyttats till mappen Ej registrerade.

 

6. Bilden/bilderna kan raderas eller registreras som en ny faktura, alternativt läggas till på annan befintlig faktura.

 

 

Både lägga till och ta bort bild/bilder på en och samma faktura

En faktura måste ha minst en fakturabild, så ska man både lägga till och ta bort på en och samma faktura, så börjar man med att lägga till bild/bilder eller bildfil.

Därefter sparar man fakturan, för att sedan radera bilden/bilderna eller bildfilen som inte ska vara med.