Kravspecifikation

Det är viktigt att meddela sina leverantörer att det endast är fakturor som får skickas till er fakturaadress.

Godkänt material

Allt material som inte är märkt med Faktura, är ett felaktigt material. Det är exempelvis fakturakopior*, påminnelser eller kontoutdrag. Övrig information som ska till er eller er ekonomiavdelning ska inte skickas till er fakturaadress.

*Faktura märkt med fakturakopia eller kopia hanteras ej. En dubblett räknas inte som en fakturakopia.

Korrekt fakturaadress

Er fakturaadress med ert kund-ID ska stå på fakturan i fältet för fakturamottagare. Fakturor som saknar kund-ID kan inte tolkas och måste plockas ut för manuell hantering. Fakturamottagare är varken en person på företaget, specifik avdelning, kostnadsställe eller er besöksadress. E-postadressen som fakturan skickas till, är inte heller mottagare av fakturan.

Korrekt fakturaadress är (byt ut Företaget AB och xxxx, till uppgifter som är specifika för just er):

Företaget AB

Kund-ID DRTxxxx

FE-nr 147

105 69 Stockholm

För leverantörer som skickar pappersfakturor så ska de skicka fakturan till den adressen som ska stå i adressfältet på fakturan (se ovan exempel). Viktigt att hela fakturaadressen med ert kund-ID, står både på fakturan och inte bara på kuvertet.

För leverantörer som skickar fakturor via e-post så ska fakturorna istället skickas till: drt0000@tps.banctec.se

Kravspecifikation

• Fakturan måste ha ert specifika kund-ID angivet i fältet för fakturamottagare
  • Accepterade bildformat är PDF och TIFF (CCITT Group 4 och bitonal, 200 eller 300 dpi)
  • Max 10 fakturor i ett e-postmeddelande
  • Max 4 MB per e-postmeddelande
  • En fil = en faktura
  • En fil = en faktura med bilaga/bilagor
  • Varje fil hanteras som separata fakturor
  • Filerna måste ha unika filnamn
  • Inga andra filer eller bilder, bifogat eller infogat, får förekomma. T ex en imagefil med en logotype.
  • Inga meddelanden eller konversationer i e-postmeddelandet kommer läsas eller hanteras
  • BancTec kan inte påverka fakturornas layout eller sortering
  • Materialet får inte vara lösenordsskyddat
  • Fakturan får inte bifogas som en länk