Hem > SWINX Tid > Vanliga frågor > Flytta SWINX Tid från en server/dator till en annan med hjälp av en FDB-fil

Flytta SWINX Tid från en server/dator till en annan med hjälp av en FDB-fil

Börja med att läsa igenom hela instruktionen innan ni börjar

1. Kontrollera vilken version av SWIX Tid det är på den gamla servern/datorn. Kontrollera även vilken version av Firebird ni kör. Starta SWINX Tid och gå in under Hjälp -> Om. Versionen av Firebird måste vara 2.5 . Om Firebird-versionen är lägre än 2.5 så kontakta supporten på SWINX.

2. Installera SWINX Tid på den nya servern genom att hämta den här. Programversionen på den nya servern måste vara samma eller nyare än på den gamla maskinen.

3. Starta installationsprogrammet på den nya servern och fyll i licensnyckeln. Skapa ett nytt företag och avsluta sedan SWINX Tid.

4. Stoppa Firebird-tjänsten via Tjänster genom att Stoppa Firebird Guardian eftersom den även stoppar Firebird Server. Detta ska göras på både den gamla och nya servern.

5. Kopiera FDB-filerna i data-katalogen som finns under SWINX Tid-installationen på den gamla servern. Standardkatalogen är C:\Program (x86)\Swinx\Swinxtid\Data. Klistra in filerna i Data-katalogen på den nya servern.

6. Starta Firebird-tjänsten igen.

7. Öppna swinxtid.ini-filen på den gamla servern, öppna den i Anteckningar.

8. Spara filen som swinxtidold.ini, t ex på skrivbordet på den nya servern.

9. Öppna filen swinxtidold.ini. Kopiera raden/raderna som finns under [databaser]. Det är en rad per företag.

10. Öppna swinxtid.ini på den nya servern och klistra in raderna under [databaser]. Kontrollera datornamnet se exemplet ovan TINA01 Spara.

11. Starta SWINX Tid på den nya servern, logga in som SYSDBA. Gå in under Arkiv -> Öppna företag. Öppna företaget och kontrollera t ex att kundlistan och resursregistret finns med.

12. Därefter kontrollera kopplingen mot Visma. Välj Arkiv- > Egenskaper-> Visma och se så att sökvägen till företaget är rätt. Detta ska även göras på varje klient, vilket då ska vara en UNC-sökväg till Visma-företaget.

13. Kontrollera även sökvägarna till Dokument och till SWINX ScanLev om dessa används.

13. Ni kan nu börja använda SWINX Tid.

OBS! Om ni använder SWINX Tid 4 Webb eller SWINX Webb, så måste dessa också peka mot rätt företag. Ändringen görs i filen swinxtid.ini som finns i swinxtid4webb-katalogen. Kör ni SWINX Tid Webb (Oscar) så ändras det i config.web som ligger i Config-mappen där webb-sidan är installerad, t ex i (C:\inetpub\oscar).

På inga vis får några filer kopieras över från eventuellt gammal installation etc. Om så görs garanteras inte att programmet kommer att fungera som det skall.