Home > SWINX ScanLev > Vanliga frågor > Ändra status på en faktura, för att makulera den eller överföra fakturan på nytt.

Ändra status på en faktura, för att makulera den eller överföra fakturan på nytt.

Om man av någon anledning behöver ändra status på en redan överförd leverantörsfaktura så måste man ha en pin-kod vilken man får av SWINX-supporten.

Det finns en del saker man bör tänka på innan man låser upp en faktura så hör med oss på supporten först. Välj Lämna in ett ärende här till höger, där finns även våra övriga kontaktuppgifter som man kan nå oss på.

Tänk på att ingen annan användare ska vara inloggad i programmet (gäller även i ReFlexen och i CAPen). Vi rekommenderar även att man tar en print screen eller noterar vilka fakturor man ska ändra status på. För när fakturorna fått ny status så ser man inte längre det Dok nr som fakturorna haft och de flyttas även till mappen Attesterat.

När man sen fått en pinkod av oss kan man börja ändra statusen på fakturan. Är det flera fakturor så upprepar man steg 5 efter att man ändrat på den första fakturan. Man ska alltså inte aktivera statusmenyn igen utan kan gå direkt till nästa faktura.

1. Gå in på den leverantörsfakturan i SWINX ScanLev som du vill ändra statusen på.

2. Håll ner Ctrl + Shift samtidigt och klicka på texten Bilder.

3. Ange pinkoden.

4. Rutan Statusmeny är aktiverad! visas och den är aktiv så länge programmet inte avslutas. Stänger man programmet behöver man en ny pinkod..

5. Genom att höger-klicka på texten Bilder, får man upp statusmenyn och kan ändra fakturans status till Klar eller Attesterad.

För att ändra status på flera fakturor så går man in på respektive faktura som ska ändras och höger-klickar i området ovanför fakturans registreringsfält, så att statusmenyn visas.

6. Därefter så måste man starta om SWINX ScanLev för att inaktivera statusmenyn, pinkoden är nu  också förbrukad.

7. När fakturan/fakturorna har statusen Klar eller Attesterad hanteras den/de som vanligt, dvs kan överföras till affärssystemet på nytt eller makuleras.